keskiviikko 24. heinäkuuta 2019

PC setin esittelyPC setistä kysellään säännöllisesti, joten päätin tehdä siitä viimein blogipostauksen!
Olen pelannut sekä konsoleilla että PC:llä 4-vuotiaasta saakka, mutta vasta syksyllä 2018 hankin ensimmäisen oman pelitietokoneen eli tämän nykyisen myllyn. Ei muuta kuin tervetuloa tutustumaan! 🤖 

Koneena on siis Acer Predator G3-710-malli, johon olen ollut ihan tyytyväinen (speksit: i5-7400, 8 Gt DDR4, GTX 1060 6 Gt, 256 Gt SSD + 1 Tb HDD)
Pikkuhiljaa olen tosin alkanut kaipaamaan tehokkaampaa konetta ja tuolla pakettikoneen hinnalla olisinkin saanut itse kasattua huomattavasti paremman pelikoneen (krhm, mutta kone oli saatava heti), joten päätinkin että seuraavan koneen rakennan itse. Siitä tuleekin jännittävä projekti! 


Ensikoneeksi tämä on silti oikein mainio ja nappasinkin sen kovasta tarjouksesta. 
Olen aikamoinen tarjoushaukka varsinkin elektroniikan suhteen...
Seuraava setti tulee tosin olemaan kalliimpi piikki, joten se siirtyynee haman tulevaisuuden projekteihin. Tarkoituksena olisi mm. ostaa uusi moottoripyörä eli toivotan nöyrästi Matin tervetulleeksi kukkarooni. 


                                                                                    Tuleva custom-pyöräni, Honda Rebel 500

Koneen kaveriksi tarvitsee tietenkin hyvän näytön ja päädyinkin Acer Predator XB1 27-tuumaiseen pelinäyttöön. Siinä on IPS-paneeli 2560x1440 resolla ja lisäksi 144Hz G-Syncillä.
Aika nappiostos, tällä hetkellä en kaipaa näytöltä oikeastaan mitään lisää. 
Seuraavaan settiin haluaisin kyllä isomman kaarevan näytön. *raskasta hengitystä*
Anyways, kuvassa ei ole ollut koskaan mitään nykimistä ja pelien animaatiot liikkuvat sulavasti. 
"Reunaton" näyttö on aika päheä, kehykset ovat vain kahden millimetrin levyiset. 
Näyttöä voi myös säätää monipuolisesti; sitä voi kääntää, kallistaa, nostaa pystyyn ja säätää korkeutta. Tuosta toisesta näytöstä olen jo luopunut, annoin sen eteenpäin sitä enemmän tarvitsevalle kun itsellä ei ollut enää oikein käyttöä sille.


Koneen mukana tuli myös Predatorin oma näppäimistö ja hiiri, mutta ne toimittaa virkaa lähinnä varaosina. Hiirenä minulla oli Razer Diamonback joka irtisanoi itsensä hyvin nopeasti (scrollaus ei toiminut, tyyppivika?) ja oli muutenkin kädelle älyttömän huono. 
Käsi oli koko ajan jännittyneenä koska hiiri oli liian matala ja pieni, joka näkyi käden nopeana väsymisenä.
Ostin tilalle juuri markkinoille ilmestyneen langattoman Rival 650:en, jota odotinkin innolla, mutta silti mielessäni oli pieni epäilyksen siemen langattomuuden vuoksi.
Kaikki ennakkoluuloni varisi jo ensimmäisen nettimatsin jälkeen, eikä tähän mennessä ole  löytynyt mitään moitittavaa.
Käsituntumakin on huomattavasti parempi kuin edeltäjässä, sillä käsi saa levätä rennosti hiiren päällä ja siinä on mukava pinta. Hiiressä on myös irrotettavat sivupaneelit, joihin voi laittaa 4g painoisia lisäpainoja. Akku kestää käytössä noin 24 tuntia.


Näppäimistönä on Razer Ornata Chroma, vuoden 2016 malli jossa on Mecha-Membrane-näppäinkytkimet.
Halutessaan voi vaihtaa vaikka jokaisen yksittäisen näppäimen väriä 16,8 miljoonan sävyn joukosta. Synapse-ohjelmistolla saa vaikka minkälaisia efektejä ledeihin ja leikittelenkin usein eri vaihtoehdoilla.
Etureunassa on magneetilla kiinnitettävä pehmeä rannetuki, jota itse tosin pidän hieman sivulla jolloin se ei tahdo pysyä paikallaan. Kaiken kaikkiaan kelpo pelinäppäimistö!


Hiirimattona löytyy LED-karkkia tarjoava Razer Firefly. Aikamoinen turhake, täytyy myöntää, lisäksi pienikin murunen tuolla kovalla muovipinnalla vaikuttaa heti pelaamiseen. Onkin pitänyt jo pidemmän aikaa ostaa pehmeä versio tilalle. Mutta näyttäähän se aika päheältä ja ''ostin kun halavalla sain!''


Kuulokkeet on mallia Asus Rog Strix Fusion 300 PNK LTD, jotka tilasin muistaakseni Norjasta. Runko on kevyt, mutta kestävä ja se onkin tehty osittain metallista. Korvatyynyt on nahkan ja kankaan sekoitusta ja nämä taitaakin olla ensimmäiset kuulokkeet missä korvat ei rasitu pitkien pelisessioiden jälkeen.
Äänet kuuluu kirkkaasti ja hyvin. Taustaäänetkin suodattaa niin hyvin pois että en huomaisi mitään vaikka palosireeni huutaisi takana. 
Jostain syystä kuitenkin suht uusista kuulokkeista katoaa mystisesti äänet tai sitten mikki ei ota ääntä. Mitään vikaa niistä ei kuitenkaan ole löytynyt eivätkä ne ole ottaneet koskaan mitään damagea. 
Ehkä vaan laitan suosiolla firmalle viestiä perään ja lähetän ne heille puoleksi vuodeksi korjattavaksi jonnekin indokiinaan, snifs.


Ahterin alla on L33T Gaming Extreme-pelituoli, josta olen kovasti tykännyt.
Hyvin pehmustettu ja tukeva. Olen tainnutkin pari kertaa nukahtaa siihen pitkän pelisession päätteeksi... Ainoa mitä olen tuolissa jäänyt kaipaamaan, on niskatyyny ja enemmän säätömahdollisuuksia, mutta tuohon hintaluokkaan on kyllä kelpo peli.


Ja koska kaikessa pitää olla ripaus LEDiä, niin hankin L33T Gaming Tournament-pelipöydän. Pöydän sivuilla on pienet LED-valot, säädettävät jalat ja johdot peittävä etupaneeli. Älyttömän laadukas ja vankka pöytä, painaahan se melkein 30 kiloa.
Voisin melkein sanoa että täydellinen pelipöytä. Tai no, ehkä se saisi olla hiukan leveämpi.


Siinäpä se sitten olikin!
Olisi mielenkiintoista kuulla teidän seteistä, joten jos haluat, niin kerro ihmeessä kommenteissa. 😊 
Olisi myös hauska kuulla että minkälainen olisi teidän unelmien setup.


Minä ja Savu-kissa odotamme vastauksianne...
                      
              


3 kommenttia:

  1. Magee setup. Itsellä kannettava+näyttö+näppis kombo

    VastaaPoista
  2. Jos saan kysyä niin mikäs masiina on tuo kelta-sininen systeemi pöydällä? : D

    VastaaPoista